Broodbeleg is vaak ongezonder dan je denkt. Er kunnen veel calorieën, toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout in zitten. Maar wat doe je op je boterham als je gezond wilt eten? Vleeswaren is te bewerkt, hagelslag te suikerrijk en kaas te vet. Acht gezondere opties.
Lees verder over 'Wat is het gezondste om op je boterham te doen?' op gezondheidsnet.nlIn de winter is het vaste prik: een loopneus iedere keer als je de kou in gaat. Ook als je niet verkouden bent loopt het vocht vaker dan je lief is je neus uit. Vervelend, maar gelukkig onschuldig. Hoe kan het dat kou zorgt voor een loopneus? Wij vertellen je hoe ...
Lees verder over 'Aha! Om deze reden heb je een loopneus als het buiten koud is' op gezondnu.nlNatuurlijke suikers als ahornsiroop of kokosbloemsuiker zijn populairder dan ooit. Steeds meer recepten of kookblogs adviseren deze suikervervangers te gebruiken en op veel verpakkingen staan natuurlijke alternatieven vermeld. ‘Natuurlijk’ klinkt gezond, maar zijn natuurlijke zoetmakers ook echt beter voor je?
Lees verder over 'Natuurlijke suikers als dadels, honing en agavesiroop: zijn ze echt een gezonder alternatief?' op gezondheidsnet.nlDe naam doet vermoeden dat we het alleen bij het ontbijt eten, maar ontbijtkoek is vooral een populair tussendoortje voor bij de koffie, voor onderweg of voor in de lunchtrommel. Een Nederlander eet gemiddeld zo’n twee kilo ontbijtkoek per jaar. Hoe gezond is zo’n plak ontbijtkoek eigenlijk?
Lees verder over 'Elke dag een plakje ontbijtkoek, hoe (on)gezond is dat?' op gezondheidsnet.nlGoede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: is cafeïnevrije koffie gezonder dan gewone koffie?
Lees verder over 'Is cafeïnevrije koffie gezonder dan gewone koffie?' op gezondheidsnet.nlVoor betrouwbare informatie om te beoordelen of u naar de dokter moet of niet, kunt u gebruik maken van de website: moet ik naar de dokter
Lees verder over 'Moet ik naar de dokter?'Met ingang van 1 oktober is er een nieuwe praktijk assistente werkzaam bij ons op de praktijk.
Haar naam is Marjory Scharn en zij is werkzaam op woensdag, donderdag en vrijdag.
Lees verder over 'Nieuwe collega'Met ingang van 1 september 2024 is er weer inloopspreekuur.
Op de maandag van 8.30 tot 9.45 kunt u binnenlopen zonder afspraak
Lees verder over 'BLOEDAFNAME SALT'Er is een toename van het aantal gevallen, waarbij Zwitserland op dit moment een verdubbeling meldt ten opzichte van vorig jaar. Hoewel de infectie in de meeste gevallen mild verloopt, kan deze ook een fatale hersenontsteking veroorzaken.
Gaat u op vakantie naar Midden- en Oost-Europa, de Baltische staten of Scandinavië? Kijk ...
Lees verder over 'Tekenencefalitis'Vanaf heden is er een mogelijkheid om in te loggen met uw Digi-D op onze patiënten portaal.
Kies hiervoor op de website het tabblad Patiëntenportaal
Kies onderaan voor de optie registreren/inloggen
Klik op de pagina dan verschijnt op inloggen
Dan heeft u de mogelijkheid om in te loggen met uw Digi-D ...
Lees verder over 'Inloggen met Digi-D'Sinds de zomer van 2023 ben ik geconfronteerd met een hinderlijk longprobleem dat niet meer zal verdwijnen. De bijbehorende klachten beperken mij serieus in mijn werkzaamheden.
Allereerst wil ik u bedanken voor de vele meelevende en steunende reacties. Dat heeft mij veel goed gedaan.
Inmiddels ben ik gemiddeld één dag minder ...
Lees verder over 'Aanwezigheid dokter Souwer'Bloedprikken bij het SALT is mogelijk, er is geen inloop mogelijkheid meer. U moet een afspraak maken bij het SALT, dit kan via de website van Salt of bellen naar 088-9100100 (ma t/m vr 08:00 – 17:00 u), houdt u hierbij uw ZD nummer van de verwijzing bij de hand.
Op ...
Lees verder over 'SALT bloedafname'Wij maken afspraken vooraf tot 9.40 uur. Als u op dag zelf belt voor een afspraak, kunt u in principe die dag ook terecht.
Als u belt voor een afspraak, vraagt de assistente naar de reden voor uw afspraak. Dit doet zij op verzoek van de huisarts. Dit heet triage, zo ...
Lees verder over 'Afspraken maken'Elke 4 weken hebben wij een wrattenspreekuur op afspraak.
Op de volgende datums krijgen wij stikstof
Dinsdag
28-jan
Dinsdag
25-feb
Dinsdag
25-mrt
Dinsdag
22-apr
Dinsdag
20-mei
Dinsdag
17-jun
Dinsdag
15-jul
Dinsdag
12-aug
Dinsdag
9-sep
Dinsdag
7-okt
Dinsdag
4-nov
Dinsdag
2-dec
Dinsdag
30-dec
In deze week kan er een afspraak worden ...
Lees verder over 'Aanwezigheid stikstof'Heeft u een mutatie zoals bijvoorbeeld
verzekering
apotheek
recept
geboorte
uitschrijving/verhuizing
Dan verzoeken wij u het wijzigingsformulier in te vullen en het ons te zenden.
Lees verder over 'Wijzigingsformulier'Gynaecologen en kinderartsen in ziekenhuizen ervaren grote problemen om vanuit hun zorginformatiesysteem gegevens te delen met zorgverleners buiten het ziekenhuis in de geboortezorg, kraam- of jeugdgezondheidszorg. Technische verschillen houden dit tegen. De benodigde aanpassingen zijn kostbaar en een passende oplossing laat nog jaren op zich wachten. Daar komt nu verandering in. ...
Lees verder over 'Digitale gegevensuitwisseling geboortezorg is belangrijke stap dichterbij'Goed ademhalen lijkt net als yoga en mindfulness aan populariteit te winnen. Er worden retreats georganiseerd, het aantal ademcoaches neemt toe en ook ‘Iceman’ Wim Hof heeft het over het belang van goed ademhalen. Maar waar is dat voor nodig? Ademhalen gaat toch vanzelf?
Lees het hele artikel op >> ...
Lees verder over 'Hoe een goede ademhaling de kwaliteit van leven kan verbeteren'U kunt de bestelling van uw medicatie op 3 manieren regelen:
1. via onze website via het patiëntenportaal
2. inspreken op onze receptenlijn. U belt naar de praktijk en kiest voor optie 2
3. via de assistente. Dit kan direct aan de balie of telefonisch
S.v.p. niet via de receptenlijn van ...
Lees verder over 'Medicijnen bestellen'De huisartsenpost is er alleen voor spoedzorg.
Haast is niet hetzelfde als spoed!!
Voor zaken die écht NIET kunnen wachten tot de eerstvolgende werkdag van uw eigen huisarts, kunt u de huisartsenpost bellen.
Bel met 0299 – 31 32 33
Kijk ook op www.huisartsenposten.nl
Lees verder over 'Huisartsenpost'Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?
Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.
Bijvoorbeeld:
het advies van de huisarts
de uitslagen van onderzoek
de lijst met uw medicijnen
U kunt uw medische gegevens daarna online lezen ...
Lees verder over 'Uw medische gegevens thuis bekijken'